torsdag 27 juni 2013

Mera träning..

Igår drog jag iväg till Värmdö bk igen och mötte upp Anna för att träna lite. Det var några som hade träningstävling där men som tur var är planerna så stora så det finns i princip alltid plats att träna lite längre bort bara.
Till skillnad från igår så gick platsliggningen inge bra, eller ja hon gick upp och gick tillbaka i samma sekund som Anna sa att det var dags att hämta. Jag gick tillbaka med henne och gjorde en kort platsliggning och berömde det istället när hon låg kvar. Vi får helt enkelt backa i platsliggningen lite. Linförigheten gick sådär, Lyra var uppspelt och var alldeles för brydd av hundarna intill. Hon gick bra när hon var helt med och starterna är mycket bättre. Att hon var så brydd om de andra hundarna hängde nog ihop med att när vi skulle gå från bilarna så var det en hund i bilen bredvid med öppen baklucka som Lyra dumt nog gick lite för nära. Och den blev vääldigt arg. Lyra blev arg också av att bli utskälld sådär och sen var hon uppspelt som bara den.
Körde ett ställande och läggande som funkade bra, även inkallningen. Sen körde vi på med störningsträning för hela slanten. Anna kom med jättebra tips som jag absolut ska ta nytta av för att träna med störning.
Det finns hopp för oss och vi ska klara godkänt på någon av tävlingarna i sommar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar