torsdag 2 februari 2012

Vit korthårig päls

Ja man kans säga att det finns ju för och nackdelar med vit och kort päls. Några av fördelarna är ju att det blir inte lika mycket hår, de blir inte lika skitiga och drar inte in lika mycket smuts.
Att de är korthåriga däremot kommer jag till något jag inte riktigt är van vid då man har haft långhåriga hundar sen tidigare men ja korthåriga fryser ju lättare.
Jag tycker det är jättesvårt att försöka balansera att ta på täcke bara när det behövs, då jag inte vill ha på det "i onödan" så att de inte vänjer sig vid kylan bättre.
Men i morse var det riktigt kallt här i stockholm så då fick Lyra sitt fina täcke på sig. Lyra tycker att tcäker är skoj, underhållande och busigt. Så när man har det på sig måste man leva efter samma motto och bli mer eller mindre galen i början när man kommer ner till ängen. Täcket är roligt.

Om man tänker på den vita pälsen i sig så är det ju kanske inte det skojigaste att jag äger mest svarta kläder och alla fina håren syns så väl på dem. Om man har råkat tappa currygryta (japp det har hänt!) på hunden så syns även det som en fin gul fläck på henne. Även ketchup och andra färgstarka saker har fått tagit en fin plats på henens päls, mycket underhållande.
Och igår när jag hämtade henne från dagis så sa de "öhm.. det är någon hund som har typ.. dregglat på henne" Jag garvade mest och så kom de med henne och japp - det var någon som hade dregglat på Lyra, och de var antagligen efter den söta lilla hunden hadr kräkts. Så vad kommer då för typ av dreggel från en hund som har kräkts? Jo galla. Vilken färg har galla? Jo gul. Så hur tror ni att fläckarna såg ut på Lyra? jajamensan Stora fina gula fläckar på den fina vita pälsen=)

Jag kunde inte göra mer än att garva! Personalen tyckte även det var rätt lustigt att någon hund smetat deras galldreggel på Lyra, eller så var det kanske Lyra som gosade upp hela ryggen mot den söta lilla hunden som kräktes. Vad tror ni?=)

10 kommentarer:

  1. Yra att hälsar att även Teokiss syns på vit päls... inte kul.
    Gäller att hålla undan nosen när han lyfter på benet ute hehe ;)

    SvaraRadera
  2. Är väl fint att piffa till sina svarta kläder med lite vita streck? ;)

    En gång badade berit i vatten med någon lera i, hon var sen orange i flera veckor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh ja, det är lite sådär trendigt tycker jag =)
      Hahaha i flera veckor?? Vad kan de ha varit för konstigt i det vattnet? Rost? Måste ha bidragit till många roliga skratt när man träffat folk=)

      Radera
  3. Haha, tur att min hund med ljus päls varken fäller eller brukar smutsa ner sig :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja en hund som inte fäller måste vara sann lycka =)

      Radera
  4. Har inte haft nåt täcke på Sixten än. Det funkar bra så länge vi rör på oss. Har funkat dom här skitkalla dagarna också faktiskt. Förutom nån kväll här när han skakade så fort vi stannade minsta lilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skönt att han inte fryser så mycket! Lyra är och har alltid varit en riktig frysloppa. Det har blivit mycket bättre denna vinter både med frysandet och köldkramp i tassarna. Hon får fortfarande kramp i tassarna lite då och då, men mycket mycket mindre. Jag brukar vilja ha täcke på henne ibland när de är som kallast då hon är så extremt explosiv i sitt springande innan hon har hunnit värma upp musklerna alls. Så lite i förebyggande syfte är det också, även om jag helst inte vill att hon har de mer än "nödvändigt".

      Hur går det med din hund och köldkramp, klarar sig bra?

      Radera
    2. Har inte märkt av något än iaf. Så det verkar som att han klarar sig bra!


      Hur klara Lyra av sommaren och värmen förresten?

      Radera
    3. Skönt, han verkar trivas bra i kylan=)

      Lyra klarar sommaren med glädje, värmen tycker hon bara är skön. Hon går ju helt allvarligt och lägger sig på de mest soliga platserna som hon kan hitta titt som tätt och bara njuter=). Inga problem som helst med andra ord. Men det kan ju ha med att göra att hon inte heller blir lika varm då hon är vit. Hon älskar värme helt enkelt! Hon sover ju under täcket på nätterna! Man är ju van att de blir för varmt för hundarna ( ja om de ens skulle få för sig att lägga sig under) men Lyra stortrivs=)

      Radera