onsdag 20 februari 2013

Första tävlingen!

Idag så bestämde jag mig för att sluta vela, tramsa och oroa mig och tog tag i saken och anmälde oss till vår första tävling! Jag har velat för jag är orolig för att jag inte ska hinna få till alla moment så det verkligen sitter. Men så efter lite pepptalk från Sofia bland annat så insåg jag att "fan, det här grejer vi! Och om inte så är det bara att göra om det tills man klarar det!".
Jag har ju hela tiden tänkt att vi ska börja med att starta med brukset, men så sa ju Bianca att jag kan ju börja med lydnad. Och ja, det var ju klokt av henne att säga det då jag inte tänkt på det.. De momenten som är i lydnadsklass 1 kan vi allesammans men måste bara finslipa och nöta nöta nöta så sitter de. Med brukset så är jag inte färdig med framförgåendet, vi har börjat det och är på god väg - men det är en bra bit kvar också =)

Så den 28 maj på Värmdö Bk så ska vi alltså göra vår första tävling! Jag måste se till att träna massor på att någon läser upp kommandon i linförigheten och befästa ställandet och läggandet ordentligt. Helt enkelt mängdträna allt och länka ihop allt. Men ja, nu när jag flyttar så kan jag faktiskt träna mycket enklare och jag tror absolut det kommer bli lättare för mig att ta mig den tiden - även om jag ska driva butiken samtidigt.
Jag blev så peppad av allt så när jag kom hem från jobbet så la jag ett spår till Lyra. Jag la spåret och passade på och gå ner till affären direkt efter, och jag undrade redan när jag gick varför Lyra inte kollade i fönstret när jag gick.. för det gör hon alltid. Och speciellt nu när hon såg att jag tog fram hennes spårutrustning och apporterna. Wellwell när jag kom hem så var jag glad och pepp och tänkte ta ut Lyra, direkt när jag öppnade dörren så såg jag en hund med mycket dåligt samvete.. ni känner igen gången och blicken va?.. Och japp, hon kom ut från köket med svansen mellan benen och jag visste ju inte vad hon hade gjort men hajade direkt att hon gjorde något hon inte skulle. Och japp, Lyra hade checkat av om jag källsorterat soporna ordentligt. Och de jag inte hade varit duktig och slängt i kompostpåsen (som jag aldrig gör) hade hon snällt rensat ut och lagt i sin mage..
Jag valde då att avvakta en stund innan vi gick ut och tog spåret. Väl vid spåret var hon väldigt taggad och började riktigt bra, men efter andra apporten började hon vända sig till mig och flackade en del. Hon markerade de tre första jättebra och kom med dem till mig. Men började flacka rejält i spåret och efter vinkeln så gick det inte alls bra. Till slut så irrade hon sig fram till slutapporten och markerade även den bra. Men hon var alldeles för frågande mot mig vilket hon sällan brukar. Nu har vi inte gått spår på ganska länge så jag ville bara känna på formen lite och på lördag så ska vi iväg med spårgruppen och spåra igen.
Nu ska jag nog börja kika på fler datum och tävlingar som vi kan anmäla oss till, är superpeppad nu!

2 kommentarer:

  1. Woho vad spännande! Måste komma och kolla då :D
    Haha bus-Lyra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ska bli jättekul! Ja gör det, det vore skoj =)

      Radera